Nieuws

tandartsen Lagrain

Parodontologie

De parodontologie omvat alle problemen en ontstekingen (parodontitis) in en rond het tandvlees en het bot dat de tandwortels normaal vast omklemd.

Meestal is tandsteen op het worteloppervlak, onder het tandvlees, van de tand de eerste oorzaak voor een parodontitis en verdere mogelijke pijnloze afbraak van het steunweefsel van de tanden (tandvlees en bot). Heel dikwijls is een lichte bloeding tijdens het poetsen van het tandvlees een voorteken van parodontitis. Gewoon poetsen is dan totaal onvoldoende en alleen een professionele reiniging door de tandarts zelf is echt doelmatig. Mede daarom is een jaarlijkse preventieve controle terzake noodzakelijk om op tijd een eventuele ontsteking in de kiem te kunnen smoren. Zonder behandeling kan de ontsteking immers langzaam alle tanden aantasten die dan stilaan meer en meer los komen te staan om uiteindelijk tot een volledig verlies evolueren.

Bij tandarts Lagrain kan iedereen terecht om een volledig pijnloze parodontale behandeling te ondergaan en om steeds het juiste individueel advies te krijgen.